Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki warzywne

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Babeczki warzywne - składniki:
Babeczki warzywne - sposób przygotowania: Z mąki, masła, jajek i soli wyrabiamy zwarte ciasto, zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki. Blanszujemy brokuły i pokrojone w plasterki cukinie. Pory kroimy w talarki i podsmażamy krótko na maśle. Roztrzepujemy jajka ze śmietaną i mąką, dodajemy sól, pieprz oraz 100 g parmezanowych płatków. Foremki na babeczki wylepiamy ciastem. Układamy w nich warzywa, zalewamy masą jajeczną i posypujemy resztą parmezanu. Pieczemy babeczki w piekarniku rozgrzanym do 190°C, aż ładnie się zrumienią. Najlepsze są gorące.