Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wieprzowina po irlandzku
Wieprzowina po irlandzku - składniki:
Wieprzowina po irlandzku - sposób przygotowania:
Przygotowujemy farsz. Do ziemniaków dodajemy cebulę, masło, jabłka, zioła, sól i pieprz. Starannie mieszamy. Polędwicę rozkrawamy w poprzek, aby uzyskać jak najszerszy płat mięsa. Smarujemy mięso nadzieniem, pozostawiając nieco wolnego miejsca po brzegach. Sznurujemy mięso i obsmażamy na maśle. Skrapiamy cydrem, oprószamy solą i pieprzem i przekładamy do brytfanki. Pieczemy w 180°C przez ok. 2 godziny.
- 1.2 kg polędwicy wieprzowej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cydru
- ewentualnie wody
- Na farsz:
- 600 g ugotowanych
- ugniecionych widelcem ziemniaków
- 1 posiekana cebula
- 50 g masła
- 2 posiekane jabłka
- 3 łyżki posiekanych świeżych ziół (szałwi i tymianku)
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki