Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Karasie w śmietanie po gruczeńsku
Karasie w śmietanie po gruczeńsku - składniki:
Karasie w śmietanie po gruczeńsku - sposób przygotowania:
Karasie patroszymy, solimy i odstawiamy na jakieś 20-30 minut. Cebulę kroimy w kosteczkę. Do rondla wlewamy olej, tak by przykrył dno. Dodajemy masło i miód, rozgrzewamy olej, wsypujemy połowę cebuli. Gdy się zeszkli, kładziemy na niej ryby i z obu stron przyrumieniamy. Wlewamy piwo i śmietanę, a na wierzch wsypujemy resztę cebuli i bazylię. Przykrywamy rondel pokrywką, zmniejszamy ogień do minimum i dusimy 20 minut. Doprawiamy pieprzem.
Informacje o Karasie w śmietanie po gruczeńsku
-
Aborygeni znad Wisły
kluseczkami, pieczonymi ziemniakami lub knedlem. Karasie w śmietanie po gruczeńsku 1 kg niewielkich świeżych karasi sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki