Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Dublińska rozpusta

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Dublińska rozpusta - składniki:
Dublińska rozpusta - sposób przygotowania: Surowy boczek kroimy i topimy na patelni. Kiełbasę w całości obtaczamy w mące, a następnie w wytopionym z boczku tłuszczu. Osobno na oleju smażymy posiekane cebule, czosnek i dodajemy do kiełbasy. Dusimy przez chwilę. Przekładamy potrawę do dużego garnka, dodajemy wędzony boczek lub szynkę, ziemniaki, marchewki, posiekane zioła i pieprz. Dolewamy cydr. Dusimy na maleńkim ogniu co najmniej 1 godzinę. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Jemy w towarzystwie Guinnessa, irlandzkiego chleba oraz kilku fajnych Irlandczyków.