Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mostek cielęcy po francusku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mostek cielęcy po francusku - składniki:
Mostek cielęcy po francusku - sposób przygotowania: Obrane i umyte jarzyny drobno kroimy lub ścieramy grubo na tarce, układamy w rondlu razem z ćwiartkami pomidorów, na tym kładziemy opłukany i nasolony mostek cielęcy, dodajemy 1 łyżkę masła i białe wino. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Tymczasem na drugiej łyżce masła dusimy pokrojone w plasterki pieczarki z dodatkiem przyprawy do zup. Miękki mostek wyjmujemy, kroimy w plastry, obkładamy duszonymi pieczarkami. Sos przecieramy przez sito i polewamy nim mięso. Podajemy ze smażonymi ziemniakami.