Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mostek cielęcy po francusku
Mostek cielęcy po francusku - składniki:
Mostek cielęcy po francusku - sposób przygotowania:
Obrane i umyte jarzyny drobno kroimy lub ścieramy grubo na tarce, układamy w rondlu razem z ćwiartkami pomidorów, na tym kładziemy opłukany i nasolony mostek cielęcy, dodajemy 1 łyżkę masła i białe wino. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Tymczasem na drugiej łyżce masła dusimy pokrojone w plasterki pieczarki z dodatkiem przyprawy do zup. Miękki mostek wyjmujemy, kroimy w plastry, obkładamy duszonymi pieczarkami. Sos przecieramy przez sito i polewamy nim mięso. Podajemy ze smażonymi ziemniakami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki