Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gulasz jagnięcy zapiekany w jogurcie
Gulasz jagnięcy zapiekany w jogurcie - składniki:
Gulasz jagnięcy zapiekany w jogurcie - sposób przygotowania:
Rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Dwa ząbki czosnku oraz chilli kroimy w plasterki (pestki usuwamy) i podsmażamy na odrobinie oliwy. Gdy czosnek zacznie się rumienić, dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą i gotujemy 5 minut, aby sos trochę odparował i zgęstniał. Zdejmujemy z ognia, chwilę studzimy i miksujemy. Przygotowany sos wlewamy do naczynia żaroodpornego. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z pokruszonym pieczywem, oregano, skórką cytrynową i 1 łyżką oliwy. Taką mieszaninę rozkładamy na sosie pomidorowym. Jogurt przyprawiamy resztą czosnku przeciśniętego przez praskę oraz niedużą ilością soku z cytryny. Polewamy mięso, tak aby całe było pokryte sosem jogurtowym. Pieczemy 30 minut - mięso powinno być miękkie, a jogurtowa skorupka lekko rumiana.
Gulasz wołowy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki