Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Brytyjskie pikle jajeczne
Brytyjskie pikle jajeczne - składniki:
Brytyjskie pikle jajeczne - sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo i wkładamy do dużego, wyparzonego słoika. Dodajemy podzielone na połówki ząbki czosnku i przyprawy. Ocet zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 10-15 minut. Studzimy i zalewamy jajka, tak aby były całkiem przykryte. Powinny być gotowe po kilku dniach, możemy je przechowywać, w ciemnym, zimnym miejscu przez jakieś 2 tygodnie.
- 8 jajek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne
- 10 goździków
- 3 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- 1 litr octu winnego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki