Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zielone serduszka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zielone serduszka - składniki:
Zielone serduszka - sposób przygotowania: Za pomocą foremki do wycinania w kształcie serduszka (ok. 4 cm średnicy) wycinamy z chleba 40 serduszek. Starannie mieszamy twarożek, sok  i otartą skórkę z limonek, śmietanę oraz posiekane kolendrę i pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Powstałą pastą smarujemy serduszka z chleba. Myjemy ogórka, osuszamy go i kroimy w cieniutkie plasterki (nie obieramy). Plasterki ogórka układamy wachlarzowato w kształt prostokąta i mocno ściskamy. Z plasterków wycinamy foremką serduszka i układamy je na serduszkach z chleba.