Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sos cebulowo wiśniowy
Sos cebulowo wiśniowy - składniki:
Sos cebulowo wiśniowy - sposób przygotowania:
Obraną i opłukaną cebulę smażymy na oliwie i łączymy z chrzanem, powidłami oraz winem. Dusimy wszystko kilka minut, doprawiamy solą, pieprzem, gałką i sokiem z cytryny. Podajemy schłodzony.
- 25 dag cebuli (dymki lub szalotki)
- oliwa
- 5 dag tartego chrzanu
- 5 dag konfitury wiśniowej
- 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
- sól
- biały pieprz
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki