Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tatar ze śledzia marynowanego w curry
Tatar ze śledzia marynowanego w curry - składniki:
Tatar ze śledzia marynowanego w curry - sposób przygotowania:
Śledzia osącz z zalewy i delikatnie zdejmij z niego skórę, a mięso drobno posiekaj. Dodajposiekany lub starty imbir, otartą skórkę z limonki i łyżeczkę soku. Wrzuć również posiekane listki kolendry, proszek curry i drobno pokrojoną cebulę. Marchewkę oczyść, obierz, ugotuj i ostudź, a następnie pokrój w kostkę. Połowę jabłka pokrój w plastry i skrop sokiem z limonki. Drugą połowę obierz i pokrój w drobną kostkę. Pokrojone w kostkę jabłko i marchewkę wymieszaj z tatarem, przypraw solą i pieprzem, włóż na godzinę do lodówki. Przed podaniem przełóż tatara plasterkami jabłka.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki