Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rolada z boczku
Rolada z boczku - składniki:
Rolada z boczku - sposób przygotowania:
Utarty z solą czosnek mieszamy z ziołami i pieprzem. Umyty i osuszony boczek nacieramy ziołami, rolujemy i mocno obwiązujemy szpagatem. Zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz, rumienimy boczek ze wszystkich stron, zmniejszamy ogień. Miseczkę, w której leżał boczek, spłukujemy zimną wodą i podlewamy nią mięso. Dusimy ok. 90 min pod przykryciem, od czasu do czasu podlewając łyżką zimnej wody, aby boczek się nie przypalił. Studzimy mięso, zdejmujemy z niego szpagat. Roladę wykładamy na talerz i podlewamy sosem spod duszenia. Podajemy na zimno.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki