Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Klops kukurydziany z cukinią

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Klops kukurydziany z cukinią - składniki:
Klops kukurydziany z cukinią - sposób przygotowania: Kaszkę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Przesmażamy na maśle pokrojone pory, dodajemy grubo starte cukinie. Podduszamy 5-7 minut, dolewając 2 łyżki wody. Lekko przyprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z kaszą. Dodajemy połowę pestek dyni. Doprawiamy pieprzem, solą i ziołami. Jajka dokładnie łączymy z jogurtem. Wlewamy do kaszy. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, należy dodać trochę mąki i tartej bułki. Formujemy klops, obtaczamy go w panierce z mąki i bułki tartej. Pieczemy na natłuszczonej folii aluminiowej w temp. 160-180°C przez 45 min, aż się zrumieni. Posypujemy pozostałymi pestkami dyni.