Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gulasz cygański

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Gulasz cygański - składniki:
Gulasz cygański - sposób przygotowania: Polędwicę wołową kroimy na plastry o grubości 5 mm, a następnie na paski o szerokości 5 mm i obsmażamy na smalcu, dodając sól i sproszkowaną paprykę. Obrane cebule i ziemniaki kroimy na plastry i dodajemy do mięsa. Kiedy jarzyny lekko się zrumienią, wlewamy wino i 250 ml śmietany oraz rosół. Mieszamy i zdejmujemy z ognia. Gulasz przekładamy do naczynia do zapiekania, przykrywamy i wstawiamy na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Tuż przed podaniem dodajemy do potrawy resztę śmietany. Serwujemy z kluskami.
Gulasz wołowy