Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka makaronowo-paprykowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka makaronowo-paprykowa - składniki:
  • 250 g dowolnego rodzaju krótkiego makaronu (penne
  • fusilli)
  • po 1 czerwonej i żółtej papryce
  • 1 pęczek koperku
  • garść świeżo startego parmezanu
  • oliwa
Sałatka makaronowo-paprykowa - sposób przygotowania: Gotujemy makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne i dzielimy na ćwiartki. Rozgrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury, układamy papryki na blasze skórką do góry i pieczemy na górnej półce przez 5-10 minut, aż skórka zacznie się przypiekać i odchodzić od miąższu. Studzimy, obieramy i kroimy na małe kawałki. Mieszamy z makaronem i obficie posypujemy posiekanym koperkiem oraz serem. Studzimy, a przed podaniem skrapiamy oliwą.

Informacje o Sałatka makaronowo-paprykowa

  • Bar sałatkowy

    Bar sałatkowy

    . Polewamy oliwą i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Sałatka makaronowo-paprykowa (dla 2-3 osób) 250 g dowolnego rodzaju krótkiego makaronu (penne, fusilli), po 1 papryce czerwonej i