Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gulasz jagnięcy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Gulasz jagnięcy - składniki:
Gulasz jagnięcy - sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę o boku 1 cm, czosnek w cienkie plasterki, a cebulę w drobną kostkę. Na rozgrzanej w garnku oliwie podsmażamy czosnek i cebulę, a następnie wrzucamy mięso. Gdy jagnięcina będzie już złocista, dodajemy resztę warzyw, obranych i pokrojonych w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie oraz rozmaryn. Wlewamy bulion i gotujemy na średnim ogniu przez 30 minut, aż całość zgęstnieje. Później dodajemy wino oraz pomidory. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez kolejne 40 minut. Gulasz powinien być gęsty i mieć ciemny kolor. Podajemy go ze świeżą bagietką lub pieczonymi ziemniakami.
Gulasz wołowy

Informacje o Gulasz jagnięcy

  • Pyszne gulasze - nie tylko z mięsem

    Pyszne gulasze - nie tylko z mięsem

    . Oprócz gulaszów czy potrawek, to delikatne mięso świetnie nadaje się do przyrządzania kotletów i steków. Gulasz jagnięcy 60 dag łopatki jagnięcej 3 ząbki czosnku 1 cebula oliwa do smażenia 1 cebula czerwona 2 marchewki 1 seler 2 pietruszki 1 liść laurowy 1 łyżeczka mielonego ziela