Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pasta z pieczonej papryki i tuńczyka
Pasta z pieczonej papryki i tuńczyka - składniki:
Pasta z pieczonej papryki i tuńczyka - sposób przygotowania:
Papryki opiekamy przez jakieś 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C, aż skórka sczernieje. Jeszcze gorące wkładamy do foliowej torebki, zawiązujemy i odkładamy, aby wystygły. Wyjmujemy papryki i zdejmujemy z nich skórkę. Oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Tuńczyka osączamy z oliwy. Paprykę, cebulę, tuńczyka, zioła prowansalskie i bazylię, ser pleśniowy, sos tabasco, sól oraz pieprz miksujemy. Szczypiorek drobno siekamy i mieszamy z pastą. Podajemy z tostami lub ciemnym chlebem.
- 2 czerwone papryki
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1 puszka w oliwie tuńczyka
- po 1/2 łyżeczki suszonej bazylii i ziół prowansalskich
- 10 dag sera pleśniowego (np. roquefort
- lazur)
- 1 łyżeczka sosu tabasco
- sól i pieprz do smaku
- 1/2 pęczka szczypiorku
Pasta śniadaniowa z marchewek. Sześciopak wyrabiamy w kuchni!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki