Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Placki gryczane z kiszoną kapustą i łososiem

Autor
A A A
  • Placki gryczane z kiszoną kapustą i łososiem

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Placki gryczane z kiszoną kapustą i łososiem - składniki:
Placki gryczane z kiszoną kapustą i łososiem - sposób przygotowania: Do kaszy wbijamy jajka, mieszamy. Dodajemy kapustę, olej, śmietanę i tyle mąki, żeby dało się zrobić placki. Przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Smażymy na rumiano, na mocno rozgrzanym oleju. Osączamy. Na każdy placek kładziemy kawałek łososia skropionego sokiem z cytryny i trochę śmietany.