Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pomidorki faszerowane sardynkami
Pomidorki faszerowane sardynkami - składniki:
Pomidorki faszerowane sardynkami - sposób przygotowania:
Rozgniecione sardynki mieszamy z tapenadą, dodajemy skórkę z pomarańczy, solimy, pieprzymy. Pomidorki drylujemy (odcięte wierzchy odkładamy), wypełniamy masą sardynkową i nakrywamy "czapeczkami" z odciętych wierzchów.
- Na 12-16 sztuk:
- 1 puszka sardynek w oliwie tyle samo (objętościowo) tapenady z czarnych oliwek
- 1/2 łyżeczki drobno posiekanej skórki z pomarańczy
- sól i pieprz
- 12-16 czereśniowych pomidorków
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki