Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pomidorki faszerowane sardynkami

Autor
A A A
  • Pomidorki faszerowane sardynkami

    Fot. Łukasz Zandecki

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pomidorki faszerowane sardynkami - składniki:
  • Na 12-16 sztuk:
  • 1 puszka sardynek w oliwie tyle samo (objętościowo) tapenady z czarnych oliwek
  • 1/2 łyżeczki drobno posiekanej skórki z pomarańczy
  • sól i pieprz
  • 12-16 czereśniowych pomidorków
Pomidorki faszerowane sardynkami - sposób przygotowania: Rozgniecione sardynki mieszamy z tapenadą, dodajemy skórkę z pomarańczy, solimy, pieprzymy. Pomidorki drylujemy (odcięte wierzchy odkładamy), wypełniamy masą  sardynkową i nakrywamy "czapeczkami" z odciętych wierzchów.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!