Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pierś indyka z winogronami
Pierś indyka z winogronami - składniki:
Pierś indyka z winogronami - sposób przygotowania:
Winogrona myjemy, każdy owoc kroimy na pół i czyścimy z pestek. Mięso myjemy, osuszamy, kroimyć na plastry, obtaczamy w mące wymieszanej z tymiankiem, solą oraz pieprzem, a następnie obsmażamy na rozgrzanym maśle. Wlewamy wino, bulion i dusimy 10 minut na małym ogniu. Śmietanę mieszamy z brandy, wlewamy do sosu, przyprawiamy tymiankiem, pieprzem, solą, wkładamy winogrona i mocno podgrzewamy. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub z ziemniakami purée. Posypujemy orzeszkami pinii.
- 75 dag piersi indyka
- 15 dag zielonych winogron
- 15 dag ciemnych winogron
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- 1 łyżka brandy
- 1/3 szklanki bulionu drobiowego
- 1/2 szklanki śmietany 22%
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki tymianku
- sól
- pieprz
- 3 łyżki lekko zrumienionych na suchej patelni orzeszków pinii
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki