Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś indyka z winogronami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierś indyka z winogronami - składniki:
Pierś indyka z winogronami - sposób przygotowania: Winogrona myjemy, każdy owoc kroimy na pół i czyścimy z pestek. Mięso myjemy, osuszamy, kroimyć na plastry, obtaczamy w mące wymieszanej z tymiankiem, solą oraz pieprzem, a następnie obsmażamy na rozgrzanym maśle. Wlewamy wino, bulion i dusimy 10 minut na małym ogniu. Śmietanę mieszamy z brandy, wlewamy do sosu, przyprawiamy tymiankiem, pieprzem, solą, wkładamy winogrona i mocno podgrzewamy. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub z ziemniakami purée. Posypujemy orzeszkami pinii.