Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Żeberka z curry
Żeberka z curry - składniki:
Żeberka z curry - sposób przygotowania:
Zrób curry: mango włóż do brytfanny. Utrzyj masło z cukrem i curry i wyłóż na mango. Piecz razem ok. 30 minut w temp. 180°C. Pozostaw w cieple. Mięso natnij w kilku miejscach. Imbir i czosnek wymieszaj na papkę i wciśnij ją w nacięcia, resztą posmaruj żeberka. Wymieszaj marmoladę, białe wino, sos sojowy i olej sezamowy. Tak otrzymanym sosem polej mięso. Piecz żeberka na grillu przez 15 minut. Podawaj z curry z mango.
- 6 porcji żeberek
- 1 łyżeczka do kawy mielonego lub posiekanego imbiru
- 3 rozgniecione ząbki czosnku
- 20 dag marmolady imbirowej lub pomarańczowej
- 100 ml wytrawnego białego wina
- 50 ml sosu sojowego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- Curry z mango:
- 2 pokrojone w kostkę mango
- 3 dag masła
- 5 dag brązowego cukru
- 1 łyżeczka curry
Żeberka - HAPS of cards. Walka o stołek!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki