Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Fondue serowe z rozmarynem
Fondue serowe z rozmarynem - składniki:
Fondue serowe z rozmarynem - sposób przygotowania:
Posiekany czosnek szklimy w garnku na oliwie, wlewamy wino, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Ścieramy żółte sery i kruszymy ser kozi. Wrzucamy sery do wina i podgrzewamy, mieszając, aż się roztopią. Dodajemy rozmaryn, doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Podajemy z chlebem pokrojonym w kostkę o boku 1 cm. Nie zapomnijmy o długich wykałaczkach! Do przyrządzenia fondue możecie użyć podeschniętych resztek sera.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki