Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Marmoladki owocowe
Marmoladki owocowe - składniki:
Marmoladki owocowe - sposób przygotowania:
Jabłka myjemy i bez obierania kroimy na małe kawałki, nie wyrzucamy środków ani pestek, tylko ewentualnie części nadpsute. Wrzucamy do garnka, zalewamy 3 szklankami soku jabłkowego i gotujemy, mieszając, dopóki się nie rozgotują. Masę przelewamy do płóciennego worka i zawieszamy nad garnkiem, aby wyciekł sok. Nie wyciskamy. Zebrany sok podgrzewamy z cukrem na bardzo małym ogniu ok. 30 min. Trzeba spróbować, czy kropla wylana na talerzyk ścina się. Przelewamy do płaskiej formy szklanej lub wyłożonej folią aluminiową brytfanny i pozostawiamy do zastygnięcia. Gdy marmoladki stwardnieją, kroimy je w kostkę. Możemy je przechowywać w słoikach, w chłodnym miejscu. Przed podaniem marmoladki obtaczamy w cukrze.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki