Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierogi z suszonymi śliwkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierogi z suszonymi śliwkami - składniki:
Pierogi z suszonymi śliwkami - sposób przygotowania: Z mąki, jajka i wody zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę i przykrywamy ściereczką. Śliwki zalewamy ciepłą wodą, odstawiamy na 10 minut, a następnie odcedzamy i mieszamy z miodem. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy oprószonej mąką i wycinamy szklanką krążki. Na każdym układamy po śliwce i zlepiamy brzegi. Gotujemy pierogi we wrzącej osolonej wodzie, aż wypłyną. W rondelku topimy masło i leciutko je rumienimy, dodajemy cukier waniliowy. Pierogi podajemy polane słodkim masłem.
4 sposoby na zawijanie pierogów

Informacje o Pierogi z suszonymi śliwkami

  • Rodzinny przepis [WYNIKI KONKURSU]

    Rodzinny przepis [WYNIKI KONKURSU]

    pierogi (duuuużo pierogów), robimy razem. Nasze pierogowe nadzienia to mistrzostwo. Potrafimy smakowitością zaskoczyć gości, a niejednokrotnie również i siebie. Pierogi z suszonymi śliwkami, orzechami, czekoladą Składniki Ciasto pierogowe 2 szklanki mąki + do podsypania; 1 łyżeczka oleju; 1 roztrzepane