Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grillowana czerwona papryka

Autor
A A A
  • Grillowana czerwona papryka

    Fot. M&K Duklas / duklas.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Grillowana czerwona papryka - składniki:
  • 3 czerwone papryki
  • odrobina oliwy z pierwszego tłoczenia
Grillowana czerwona papryka - sposób przygotowania: Kładziemy całe warzywo na rozgrzany grill, obracając je co jakiś czas. Pieczemy ok. 15-18 minut, aż skórka mocno się przypiecze. Przekładamy do miski. Przykrywamy folią. Gdy papryka ostygnie, usuwamy z niej skórę i pestki, i kroimy ją na kawałki. Podajemy skropioną oliwą z pierwszego tłoczenia.
Szkoła przygotowywania przetworów: marynowana papryka