Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rybne calul
Rybne calul - składniki:
Rybne calul - sposób przygotowania:
Suszoną rybę moczymy w wodzie przez 24 godziny, tak by nie wypłukała się z niej cała sól. Świeżą rybę solimy, nacieramy roztartym czosnkiem i skrapiamy sokiem z cytryny. Rozgrzewamy na patelni nieco oleju palmowego i kładziemy najpierw kawałki suszonej ryby, potem świeżej, pokrojone w krążki cebule, pomidory pokrojone w kostkę i oczyszczone z pestek, okrę (w całości), szpinak i papryczki. Dolewamy resztę oleju, doprawiamy solą i dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Podajemy z funge. Uwaga: Wyspy Świętego Tomasza i Książęce to drugi obok Angoli kraj (także portugalskojęzyczny), gdzie jada się calul . Tam podaje się je również z krewetkami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki