Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jajka z pieczonymi pomidorami

Autor
A A A
  • Jajka z pieczonymi pomidorami

    Fot. Łukasz Zandecki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jajka z pieczonymi pomidorami - składniki:
Jajka z pieczonymi pomidorami - sposób przygotowania: Pokrojone na ćwiartki papryki i czosnek zalewamy oliwą i dusimy ok. 1 godz. Pomidory obieramy ze skórki, odpestkowujemy i przekrawamy na połówki. 12 połówek układamy na blasze wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia i pieczemy w 100°C przez 30 min. Każdą z 12 pozostałych połówek kroimy na plasterki i posypujemy solą i pieprzem. Chleb kroimy na paseczki i podsmażamy na maśle, lub opiekamy całe kromki w tosterze. Rozkładamy na talerzach paprykę, pieczone i świeże pomidory oraz bazylię. Na każdej porcji kładziemy jajko oraz grzanki.
Jajka faszerowane guacamole