Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Papryka z czosnkiem

Autor
A A A
  • Papryka z czosnkiem

    Fot. Łukasz Zandecki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Papryka z czosnkiem - składniki:
Papryka z czosnkiem - sposób przygotowania: Papryki myjemy, wydrążamy od strony ogonka z nasion i wkładamy do każdej po ząbku czosnku. Układamy w słojach. Z podanych składników robimy zalewę i gorącą zalewamy paprykę. Pasteryzujemy 25 min.
Szkoła przygotowywania przetworów: marynowana papryka

Informacje o Papryka z czosnkiem

  • Kremowe sery Hochland - jak to jest zrobione?

    Kremowe sery Hochland - jak to jest zrobione?

    żółte, stanowiące główny składnik kremowych serów Hochland. Do ich produkcji wykorzystuje się głównie cheddar, ale także inne gatunki: gouda, emmentaler i maasdamer. Następnie dodawane są w pełni naturalne składniki, w zależności od receptury, są to: szynka, salami, ogórki, papryka, cebula, czosnek

  • Co w garnku piszczy? Jeszcze więcej pomysłów na obiad z Naturalnie Smaczne! Knorr

    Co w garnku piszczy? Jeszcze więcej pomysłów na obiad z Naturalnie Smaczne! Knorr

    i prostotę przygotowania! Fix Knorr Chłopski garnek pozwoli przygotować danie, które zaspokoi nawet duże apetyty wszystkich domowników. Kompozycja składników, takich jak m.in. tymianek, rozmaryn, papryka, kminek, czosnek, cebula, ziele angielskie i gałka muszkatołowa, zapewni wyrazisty smak i

  • Zupa fasolowa - pyszna i rozgrzewająca

    Zupa fasolowa - pyszna i rozgrzewająca

    fasolę ugotować do miękkości w wodzie po golonkach. Posiekaną cebulę zeszklić na smalcu, na wolnym ogniu. Wsypać pietruszkę i cały czas mieszając przyrumienić. Jeśli się przypali, będzie gorzkie! Mieszając, dosypać paprykę, rozgnieciony czosnek i natychmiast wlać szklankę zimnej wody. Wymieszać, aż masa

  • Jesień na talerzu pod znakiem dyni, rzepy i fenkułu

    Jesień na talerzu pod znakiem dyni, rzepy i fenkułu

    przyprawami miąższ, który położony na ciepłej jeszcze grzance rozgrzeje z samego rana. Zawsze i wszędzie sprawdzi się też prosta pasta z dyni, papryki i czosnku na kromce np. chleba Punpernikiel marki Haverland. Jest z pewnością mniej kaloryczna niż masło, dlatego szczególnie polecana jest osobom z problemami

  • Meksykańskie menu dnia z nutą czekolady

    Meksykańskie menu dnia z nutą czekolady

    , papryki i czosnek. Wlej bulion, gotuj około 10 minut. Potem zmiksuj zupę i przetrzyj ją przez gęste sitko. Tortillę pokrój w paseczki, podsmaż na oleju i przełóż na głębokie talerze. Dodaj ser i awokado, wlej zupę. Udekoruj kleksem śmietany, posyp pokrojoną suszoną chili. Źródło: Miesięcznik Kuchnia

  • Hiszpańskie inspiracje [WYNIKI KONKURSU]

    Hiszpańskie inspiracje [WYNIKI KONKURSU]

    : Na oliwie podsmażamy cebulę, następnie dodajemy paprykę, czosnek i jeszcze chwilę podsmażamy. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy drobno posiekane pomidory i dusimy pod przykryciem przez kilka minut.  Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do garnka, a następnie zalewamy bulionem rybnym i winem

  • Dobrze schłodzona zupa

    Dobrze schłodzona zupa

    (według mojej niani) gęste zupy, jak toskańska chlebowo-pomidorowa (pappa al pomodoro) czy, Boże broń, andaluzyjskie gazpacho (surowe pomidory, cebula, papryka i czosnek). Czasami trzeba było choroby, żeby młody człowiek został dopuszczony do pewnych tajemnic smaku, i tak właśnie stało się w moim

  • Ośmiornice i papryczki - pozdrowienia z Galicji

    Ośmiornice i papryczki - pozdrowienia z Galicji

    Galicji jest chorizo, czyli kiełbaski doprawione papryką i czosnkiem. Chorizo można jadać jako przekąskę lub wykorzystać ją do przygotowania bardziej sycących dań. Będąc w Galicji, warto skosztować lokalnych serów, np. sera Tetillo lub San Simon da Costa. Oba produkowane są z mleka krowiego i mają kształt