Papryka z czosnkiem
- 1 kg papryki (najlepsza jest papryka okrągła
- czyli pomidorowa)
- 1 główka czosnku
- Zalewa:
- 2 gałązki kopru
- kilka ziarenek pieprzu
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 1/2 l wody
- 100 ml białego octu winnego (10%)
- 10 dag cukru
Informacje o Papryka z czosnkiem
-
Kremowe sery Hochland - jak to jest zrobione?
żółte, stanowiące główny składnik kremowych serów Hochland. Do ich produkcji wykorzystuje się głównie cheddar, ale także inne gatunki: gouda, emmentaler i maasdamer. Następnie dodawane są w pełni naturalne składniki, w zależności od receptury, są to: szynka, salami, ogórki, papryka, cebula, czosnek
-
Co w garnku piszczy? Jeszcze więcej pomysłów na obiad z Naturalnie Smaczne! Knorr
i prostotę przygotowania! Fix Knorr Chłopski garnek pozwoli przygotować danie, które zaspokoi nawet duże apetyty wszystkich domowników. Kompozycja składników, takich jak m.in. tymianek, rozmaryn, papryka, kminek, czosnek, cebula, ziele angielskie i gałka muszkatołowa, zapewni wyrazisty smak i
-
Zupa fasolowa - pyszna i rozgrzewająca
fasolę ugotować do miękkości w wodzie po golonkach. Posiekaną cebulę zeszklić na smalcu, na wolnym ogniu. Wsypać pietruszkę i cały czas mieszając przyrumienić. Jeśli się przypali, będzie gorzkie! Mieszając, dosypać paprykę, rozgnieciony czosnek i natychmiast wlać szklankę zimnej wody. Wymieszać, aż masa
-
Jesień na talerzu pod znakiem dyni, rzepy i fenkułu
przyprawami miąższ, który położony na ciepłej jeszcze grzance rozgrzeje z samego rana. Zawsze i wszędzie sprawdzi się też prosta pasta z dyni, papryki i czosnku na kromce np. chleba Punpernikiel marki Haverland. Jest z pewnością mniej kaloryczna niż masło, dlatego szczególnie polecana jest osobom z problemami
-
Meksykańskie menu dnia z nutą czekolady
, papryki i czosnek. Wlej bulion, gotuj około 10 minut. Potem zmiksuj zupę i przetrzyj ją przez gęste sitko. Tortillę pokrój w paseczki, podsmaż na oleju i przełóż na głębokie talerze. Dodaj ser i awokado, wlej zupę. Udekoruj kleksem śmietany, posyp pokrojoną suszoną chili. Źródło: Miesięcznik Kuchnia
-
Hiszpańskie inspiracje [WYNIKI KONKURSU]
: Na oliwie podsmażamy cebulę, następnie dodajemy paprykę, czosnek i jeszcze chwilę podsmażamy. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy drobno posiekane pomidory i dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do garnka, a następnie zalewamy bulionem rybnym i winem
-
Dobrze schłodzona zupa
(według mojej niani) gęste zupy, jak toskańska chlebowo-pomidorowa (pappa al pomodoro) czy, Boże broń, andaluzyjskie gazpacho (surowe pomidory, cebula, papryka i czosnek). Czasami trzeba było choroby, żeby młody człowiek został dopuszczony do pewnych tajemnic smaku, i tak właśnie stało się w moim
-
Ośmiornice i papryczki - pozdrowienia z Galicji
Galicji jest chorizo, czyli kiełbaski doprawione papryką i czosnkiem. Chorizo można jadać jako przekąskę lub wykorzystać ją do przygotowania bardziej sycących dań. Będąc w Galicji, warto skosztować lokalnych serów, np. sera Tetillo lub San Simon da Costa. Oba produkowane są z mleka krowiego i mają kształt
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki