Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krakowska sałatka z rzepy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krakowska sałatka z rzepy - składniki:
Krakowska sałatka z rzepy - sposób przygotowania: Fasolę zalej zimną wodą, odstaw na całą noc, a potem ugotuj i ostudź. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach, ostudź i obierz. Rzepę obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Posól, wymieszaj i odstaw. Posiekaj cebulę. Odłóż kilka fasolek do dekoracji, a pozostałe rozgnieć widelcem i przetrzyj przez sitko, aby oddzielić skórki. Ziemniaki również rozgnieć na gładkie purée, wymieszaj z roztartą fasolą, rzepą, cebulą oraz oliwą. Przypraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem, posyp posiekanym jajkiem na twardo i całymi fasolkami.