Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Konfitura truskawkowa z cukrem żelującym
Konfitura truskawkowa z cukrem żelującym - składniki:
Konfitura truskawkowa z cukrem żelującym - sposób przygotowania:
Jeśli nie chce nam się przez 20 minut smażyć truskawek, stale mieszając, potem zaś czekać, aż się zapasteryzują, pozostaje szybka metoda, czyli użycie cukru żelującego. Jeśli mamy cukier 1:1 (oznaczenie na torebce), mieszamy kilogram owoców z kilogramem cukru. Są też cukry typu 1:2 (wtedy dajemy 2 części owoców, 1 część cukru) i 1:3 (3 części owoców, 1 część cukru). Najsłodsze, ale i najbardziej trwałe, są przetwory z cukrem typu 1:1. Gotowanie trwa minutę lub dwie, a pasteryzować nie trzeba.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki