Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Liptauer

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Liptauer - składniki:
Liptauer - sposób przygotowania: Kminek zalej wrzącą wodą i odstaw na kilka minut, a potem osącz. Twaróg utrzyj z bryndzą i śmietaną, przypraw do smaku i połącz z kminkiem. Podawaj do wiejskiego, razowego chleba z masłem i rzodkiewkami. Do pasty liptauer można dodać kapary i anchois, a śmietanę zastąpić miękkim masłem.

Informacje o Liptauer

  • Serowe przysmaki - od śniadania do deseru

    Serowe przysmaki - od śniadania do deseru

    miseczka Colomb... Koziol Miseczka Aroma Leonardo Miseczka Optic 049442 Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Liptauer to pasta serowa, wyrabiana z twarogu, sera owczego lub koziego, popularna szczególnie na Słowacji, Węgrzech czy w Austrii. Można

  • Tani, zdrowy, dobrze znany - twaróg w roli głównej

    Tani, zdrowy, dobrze znany - twaróg w roli głównej

    Jeśli lubisz owcze sery, przygotuj liptauer - pastę z sera, śmietany i dodatków smakowych, na przykład kminku lub kaparów. Pasta pasuje do pieczywa lub jako dip do warzyw. Liptauer - pasta serowo-śmietanowa 30 dag tłustego twarogu 10 dag bryndzy owczej 2/3 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 1

  • Kanapki z różnych stron świata

    na kilka minut, a potem osącz. Twaróg utrzyj z bryndzą i śmietaną, przypraw do smaku i połącz z kminkiem. Podawaj do wiejskiego, razowego chleba z masłem i rzodkiewkami. Do pasty liptauer można dodać kapary i anchois, a śmietanę zastąpić miękkim masłem Źródło: Nowa Kuchnia Polska

  • Sernik, pascha i nie tylko - twarogowe pyszności na Wielkanoc

    Sernik, pascha i nie tylko - twarogowe pyszności na Wielkanoc

    . Twaróg ucieramy z bryndzą i śmietaną, przyprawiamy do smaku i łączymy z kminkiem. Podajemy do wiejskiego, razowego chleba z masłem i rzodkiewkami. Do pasty liptauer można dodać kapary i anchois, a śmietanę zastąpić miękkim masłem. Autor: Adam Chrząstowski Serwetnik metalowy