Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami - składniki:
Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami - sposób przygotowania: Przygotuj "skrzeczki": rozetrzyj ząbki czosnku, połącz z majerankiem. Surowy boczek natrzyj solą, pieprzem i pastą czosnkowo-majerankową, włóż na noc do lodówki. Potem pokrój w słupki, usmaż na rumiano na suchej patelni. Zrób farsz: kaszę ugotuj na sypko. Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę wędzony boczek, dodaj obraną i pokrojoną w grubszą kostkę cebulę, zeszklij. Dodaj razem z posiekanymi jajkami do kaszy, wymieszaj, przypraw solą, pieprzem i jarzynką. Zrób ciasto: mąkę sparz 1,5 szklanki wrzącej wody i wymieszaj łyżką. Ostudź, dodaj pozostałe składniki i zagnieć. Ciasto cienko rozwałkuj, wytnij krążki (8-10 cm). Na środek każdego nałóż farsz i sklej brzegi. Ugotuj w osolonej wodzie, podawaj ze skrzeczkami.