Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Leszcz w cebuli
Leszcz w cebuli - składniki:
Leszcz w cebuli - sposób przygotowania:
Usuń ości z ryby, umyj ją i osusz. Pokrój na porcje, posyp przyprawą warzywną i pieprzem, a potem obtocz w mące. Ugotuj (20 minut na małym ogniu) wywar rybny z półtora litra wody, włoszczyzny, jednej cebuli oraz odpadków (głowa, ogon ryby) i przypraw. Gotowy wywar przecedź przez gęste sitko. Porcje leszcza obsmaż na rumiano na łyżce masła, zdejmij z patelni. Obierz drugą cebulę, pokrój ją w krążki, usmaż na tym samym tłuszczu. Wlej wywar rybny, duś, aż cebula zmięknie. Potem włóż porcje ryby i przypraw do smaku pieprzem, cukrem, przyprawą warzywną i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Pozostaw jeszcze 10 minut na małym ogniu.
- 1 sprawiony leszcz (około 1 kg)
- 2-3 łyżki mąki
- 2 łyżki masła
- 2 średnie cebule
- 1 pęczek włoszczyzny
- 2 listki laurowe
- 4-5 ziaren pieprzu
- 2-3 ziarna ziela angielskiego
- 1 cytryna
- pieprz
- cukier
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki