Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cztery fasole
Cztery fasole - składniki:
Cztery fasole - sposób przygotowania:
Przez noc moczymy suche fasole, potem gotujemy je do miękkości - około 45 minut. Możemy też użyć fasoli w puszce (należy wziąć jej wtedy dwa razy więcej). Gotujemy bób i żółtą fasolkę. Wszystkie fasole mieszamy razem, dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulę i kiełki. W oddzielnej miseczce przyrządzamy sos. Mieszamy oliwę z octem i miodem, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy.
- 1/2 szklanki suchej czerwonej lub nakrapianej fasoli
- 1 szklanka (może być mrożony) bobu
- 1/2 szklanki suchej czarnej fasoli
- 1 szklanka żółtej fasolki szparagowej pociętej na 3-cm kawałki
- 1 czerwona cebula
- 1/2 szklanki kiełków rzeżuchy lub brokułowych
- 1/2 szklanki kiełków słonecznika
- Na sos:
- 100 ml oliwy
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżka miodu
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki