Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Barszcz małopolski

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Barszcz małopolski - składniki:
Barszcz małopolski - sposób przygotowania: Fasolę zalej zimną wodą i odstaw na całą noc. Buraki wyszoruj i ugotuj lub upiecz w skórkach. Ostudź, obierz i zetrzyj na grubej tarce. Grzyby umyj, zalej zimną wodą i odstaw na 30 minut,a potem ugotuj w tej samej wodzie. Ugotuj fasolę. Mięso zalej rosołem, ugotuj do miękkości. Dodaj pokrojoną kapustę i przyprawy. Gotuj dalej, a gdy kapusta będzie zupełnie miękka, wrzuć do zupy buraki, pokrojone w paski grzyby oraz fasolę. Dodaj keczup i śmietanę roztartą z mąką, chwilę pogotuj, a na koniec przypraw do smaku.