Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Fasola ze szpinakiem
Fasola ze szpinakiem - składniki:
Fasola ze szpinakiem - sposób przygotowania:
Fasolę zalewamy wodą i zostawiamy na noc, aby zmiękła. Odcedzamy, zalewamy świeżą wodą, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 minut. Po tym czasie fasola powinna być al dente. Odcedzamy ją, wlewamy pomidory z puszki, dodajemy roztarty czosnek i gotujemy jeszcze 25 minut na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Na koniec wrzucamy posiekany szpinak i gotujemy 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną miętę.
Informacje o Fasola ze szpinakiem
-
"Roślinożercy" - czego warto się od nich nauczyć?
wiele cennych witamin. Szczególną rolę odgrywają w jadłospisie wegetarian warzywa ciemnozielone, takie jak brokuły, zielona fasola, groszek, szpinak czy kapusta. Brokuły stanowią doskonałe źródło wapnia w diecie bezmięsnej. Zielona fasolka zawiera m. in. kwas foliowy, a także witaminę B6, która wspomaga
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki