Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Fasola ze szpinakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Fasola ze szpinakiem - składniki:
Fasola ze szpinakiem - sposób przygotowania: Fasolę zalewamy wodą i zostawiamy na noc, aby zmiękła. Odcedzamy, zalewamy świeżą wodą, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 minut. Po tym czasie fasola powinna być al dente. Odcedzamy ją, wlewamy pomidory z puszki, dodajemy roztarty czosnek i gotujemy jeszcze 25 minut na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Na koniec wrzucamy posiekany szpinak i gotujemy 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną miętę.

Informacje o Fasola ze szpinakiem

  • "Roślinożercy" - czego warto się od nich nauczyć?

    "Roślinożercy" - czego warto się od nich nauczyć?

    wiele cennych witamin. Szczególną rolę odgrywają w jadłospisie wegetarian warzywa ciemnozielone, takie jak brokuły, zielona fasola, groszek, szpinak czy kapusta. Brokuły stanowią doskonałe źródło wapnia w diecie bezmięsnej. Zielona fasolka zawiera m. in. kwas foliowy, a także witaminę B6, która wspomaga