Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bajgle z tuńczykiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bajgle z tuńczykiem - składniki:
Bajgle z tuńczykiem - sposób przygotowania: Robimy sos. Łączymy śmietanę z bardzo drobno posiekanymi oliwkami, kaparami i anchois. Dodajemy oliwę, posiekaną natkę, skrapiamy sokiem cytrynowym i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy oliwę na patelni (można też smażyć bez tłuszczu na gorącej patelni grillowej) i smażymy steki z tuńczyka po minucie z każdej strony. Przekrawamy bajgle, podgrzewamy (w piekarniku, w tosterze lub na patelni grillowej), smarujemy sosem wszystkie połówki, na dwóch dolnych kładziemy kawałki tuńczyka, na wierzch ścieramy trochę skórki cytrynowej, układamy rukolę i przyciskamy wierzchami bajgli. Uwaga: kupcie świeżego tuńczyka i zawsze smażcie go tylko chwilę. W środku powinien pozostać różowy. Całkiem wysmażony jest suchy i twardy.