Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieróg z ricottą i natką pietruszki (Calzone di ricotta e prezzemolo)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieróg z ricottą i natką pietruszki (Calzone di ricotta e prezzemolo) - składniki:
Pieróg z ricottą i natką pietruszki (Calzone di ricotta e prezzemolo) - sposób przygotowania: Natkę drobno siekamy, mieszamy z ricottą i parmezanem, doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy, takaby powstał duży kwadrat. Na środku układamy farsz i składamy ciasto na pół, tworząc trójkąt. Dokładnie sklejamy brzegi, lekko zwilżając ciasto. Ostrożnie zsuwamy pieróg na blachę wyściełaną pergaminem i smarujemy go żółtkiem. Pieczemy około 40 minut w 220 st. C, aż ciasto ładnie się zrumieni.