Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sernik po kapitańsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sernik po kapitańsku - składniki:
Sernik po kapitańsku - sposób przygotowania: Migdały i orzechy sparzamy wrzątkiem i osączamy, obieramy ze skórki, mielemy. Rozbijamy jaja, oddzielamy żółtka od białek. Masło ucieramy z cukrem, dodając kolejno żółtka. Drożdże rozcieramy z mlekiem, dodajemy olejek i skórkę pomarańczową, utarte masło, zmielony ser, migdały z orzechami oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą okrągłej formy (o śr. 24 cm), wyrównujemy wierzch i pieczemy ok. 50 min w 160 st. C. Sernik studzimy w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami przez 1,5-2 godziny.
Szybki sernik z sekretnym składnikiem