Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sernik po kapitańsku
Sernik po kapitańsku - składniki:
Sernik po kapitańsku - sposób przygotowania:
Migdały i orzechy sparzamy wrzątkiem i osączamy, obieramy ze skórki, mielemy. Rozbijamy jaja, oddzielamy żółtka od białek. Masło ucieramy z cukrem, dodając kolejno żółtka. Drożdże rozcieramy z mlekiem, dodajemy olejek i skórkę pomarańczową, utarte masło, zmielony ser, migdały z orzechami oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą okrągłej formy (o śr. 24 cm), wyrównujemy wierzch i pieczemy ok. 50 min w 160 st. C. Sernik studzimy w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami przez 1,5-2 godziny.
- 5 dag migdałów
- 5 dag łuskanych orzechów włoskich
- 6-8 jaj
- 10 dag masła
- 30 dag cukru pudru
- 3 dag drożdży
- 25 ml mleka
- 1 olejek waniliowy
- 5 dag skórki otartej z pomarańczy (potrzeba ok. 2 owoców)
- 1 kg mielonego twarogu
- tłuszcz i bułka tarta do formy
Szybki sernik z sekretnym składnikiem
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki