Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tortilla z czerwonej soczewicy na ostro

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tortilla z czerwonej soczewicy na ostro - składniki:
Tortilla z czerwonej soczewicy na ostro - sposób przygotowania: Soczewicę zalewamy 1/2 l wody i gotujemy do miękkości (ok. 10 min). Na maśle podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek oraz pokrojone drobno papryczki chilli. Dodajemy do odcedzonej soczewicy i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą smarujemy podgrzane w rozgrzanym do 140 st. C piekarniku placki tortilli (wystarczy pół minuty, aby placki nie stwardniały) i zwijamy w rulony. Podajemy na gorąco.
Pasta z tuńczyka w tortilli