Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Prosciutto z melonem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Prosciutto z melonem - składniki:
  • 1 dojrzały melon (ok. 80 dag)
  • 12 cienkich plastrów szynki parmeńskiej
  • grubo zmielony pieprz
Prosciutto z melonem - sposób przygotowania: Umyj i osusz melona, włóż go na kilka godzin do lodówki. Przekrój na połowę, usuń pestki. Pokrój połówki na sześć cząstek, z każdej zetnij skórkę. Na półmisku układaj na przemian cząstki melona i plasterki szynki. Posyp pieprzem. Rada: Prawdziwa Prosciutto di parma, nosząca znak towarowy z koroną Parmy, to produkt DOC, ze ściśle kontrolowanym miejscem pochodzenia. Najlepiej smakuje, jeśli pokroisz ją tuż przed jedzeniem

Informacje o Prosciutto z melonem

  • Melon - im prościej, tym lepiej

    Melon - im prościej, tym lepiej

    włoskim stylu jest gotowa w trzy minuty. Im prostsze danie, tym wyższej jakości składniki trzeba do niego dodać. Postaraj się więc o dobrą szynkę i dojrzałe melony. Przepis na prosciutto z melonem . Możesz wybrać ulubiony rodzaj melonów - miodowe, galia czy cantaloupe. Choć różnią się kolorem