Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bajgle z pieczoną wieprzowiną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bajgle z pieczoną wieprzowiną - składniki:
Bajgle z pieczoną wieprzowiną - sposób przygotowania: Czosnek i cebulę siekamy, wrzucamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu kładziemy mięso, zalewamy przecierem i wrzątkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekany rozmaryn, liść laurowy, ziele angielskie i przykrywamy naczynie. Pieczemy 2 godziny w 180 st. C. Mięso ma być na tyle miękkie, żeby się dało rozdzielić na strzępki widelcem. Mieszamy porozrywane mięso z sosem z pieczenia i posiekaną natką, odstawiamy na godzinę. Bajgle przekrawamy, podgrzewamy i smarujemy musztardą. Na dolne połówki nakładamy porcje mięsa, posypujemy grubo pokrojonymi korniszonami i przykrywamy górnymi połówkami (możemy też podać wersję otwartą. Uwaga: używam słodkiej oraz ostrej musztardy Dijon lub angielskiej. Jedną część bajgla posmaruj-cie ostrą musztardą, a drugą - łagodną. Resztę pieczonej łopatki podajcie na przykład w formie burrito z guacamole.,