Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Bajgle z pieczoną wieprzowiną
Bajgle z pieczoną wieprzowiną - składniki:
Bajgle z pieczoną wieprzowiną - sposób przygotowania:
Czosnek i cebulę siekamy, wrzucamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu kładziemy mięso, zalewamy przecierem i wrzątkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekany rozmaryn, liść laurowy, ziele angielskie i przykrywamy naczynie. Pieczemy 2 godziny w 180 st. C. Mięso ma być na tyle miękkie, żeby się dało rozdzielić na strzępki widelcem. Mieszamy porozrywane mięso z sosem z pieczenia i posiekaną natką, odstawiamy na godzinę. Bajgle przekrawamy, podgrzewamy i smarujemy musztardą. Na dolne połówki nakładamy porcje mięsa, posypujemy grubo pokrojonymi korniszonami i przykrywamy górnymi połówkami (możemy też podać wersję otwartą. Uwaga: używam słodkiej oraz ostrej musztardy Dijon lub angielskiej. Jedną część bajgla posmaruj-cie ostrą musztardą, a drugą - łagodną. Resztę pieczonej łopatki podajcie na przykład w formie burrito z guacamole.,
- 4 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 1 kg łopatki wieprzowej
- 300 ml przecieru pomidorowego
- 1 szklanka wrzątku
- sól
- pieprz
- 2 gałązki rozmarynu
- 1 liść laurowy
- 4 ziarna ziela angielskiego
- garść natki pietruszki
- 8 bajgli
- musztarda
- 16 korniszonów
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki