Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Czekoladowe markizy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Czekoladowe markizy - składniki:
Czekoladowe markizy - sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. C. Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, zawiń je w folię i włóż na 30 minut do lodówki. Łyżeczką nabieraj porcje ciasta, formuj kulki i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczaj każdą kulkę. Piecz 5-7 minut, a potem zdejmij z blachy i ostudź. Zrób krem: połam czekoladę, przełóż do rondelka, wlej śmietanę. Podgrzewaj, mieszając, aż czekolada się stopi i powstanie gładka masa. Odstaw ją, aby przestygła, a potem posmaruj spody ciastek i sklej po dwa.

Informacje o Czekoladowe markizy

  • Menu dnia z markizami czekoladowymi

    Menu dnia z markizami czekoladowymi

    To propozycja na chłodniejsze, jesienne dni. Podawaj zupę z grzankami lub groszkiem ptysiowym . Zobacz przepis na: Zupa krem z porów Francuskie określenie "au gratin" odnosi się do dań (najczęściej warzyw) zapiekanych pod warstwą startego sera i/lub tartej bułki. W przypadku tej zapiekank

  • Wiśnia jest wiśnia!

    Wiśnia jest wiśnia!

    podaniem posypujemy cukrem cynamonowym. Czekoladowa markiza z sosem wiśniowym Markiza: 30 dag czekolady deserowej, 3/4 szklanki miękkiego masła, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki przesianego kakao, 4 żółtka, 1/4 szklanki wody, ziarenka z 1/2 laski wanilii, 1