Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Cytryny faszerowane

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Cytryny faszerowane - składniki:
Cytryny faszerowane - sposób przygotowania: Cytryny dokładnie myjemy, osuszamy, przecinamy wzdłuż na połowę i wyjmujemy miąższ, pozostawiając środkową przegrodę. Wypełniamy wydrążone miejsca farszem. Farsz I; Ser rozgniatamy widelcem na gładką masę. Dodajemy starty lub drobno posiekany ogórek, zmiażdżony czosnek, drobno posiekany koperek, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy porcjami śmietanę, aż uzyskamy konsystencję zwartej, ale niezbyt gęstej gładkiej masy. Farsz II; Żółtka wyjmujemy z biiałek, rozcieramy, dodajemy żółty ser, parmezan, posiekane białka, śmietankę i przyprawy. Można dodać odrobinę drobno posiekanej natki pietruszki. Farsz III; Twarożek mieszamy z drobno posiekanymi ziołami. Przyprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!