Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Quesadilla z zielonym jabłkiem, serem żółtym i pleśniowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Quesadilla z zielonym jabłkiem, serem żółtym i pleśniowym - składniki:
  • 8 tortilli o średnicy 23cm
  • 2 trójkąty sera Valbon
  • 250 g sera Hochland Emmentaler
  • 2 zielone jabłka (najlepiej Grann Smith)
  • sok z jednej cytryny
  • pieprz świeżo mielony
  • świeża kolendra i łyżka listków
Quesadilla z zielonym jabłkiem, serem żółtym i pleśniowym - sposób przygotowania: Zielone jabłko pokrój w cienkie plastry, skrop cytryną i wymieszaj z pieprzem (ilość pieprzu zależnie od upodobań). Ser Valbon zetrzyj na grubych okach i podziel na 4 kupki. Ser Hochland Emmentaler zetrzyj na grubych okach i podziel na 4 kupki. Na placku rozsyp jedną z czterech części żółtego sera Hochland Emmentaler, a na tym rozłóż część jabłek, ser Valbon i świeżą kolendrę. Przykryj drugim plackiem. Quesadille smaż na suchej patelni na małym ogniu. Gdy ser się rozpuści, przewróć quesadille na drugą stronę. Do quesadilli świetnie pasuje żurawina wymieszana z odrobiną soku z pomarańczy.