Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chutney pomidorowo-jabłkowo-ananasowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Chutney pomidorowo-jabłkowo-ananasowy - składniki:
Chutney pomidorowo-jabłkowo-ananasowy - sposób przygotowania: Przygotowujemy mieszankę przypraw. Kolendrę i kmin krótko prażymy na rozgrzanej patelni. Przekładamy do miseczki, dodajemy czosnek, imbir, chilli i cynamon. Mieszamy. Na koniec dodajemy goździki. Na rozgrzaną oliwę wsypujemy mieszankę przypraw, a następnie starte na grubych oczkach jabłka. Smażymy razem pół minuty, dodajemy pomidory, miód i sól i dusimy ok. 15 minut. Wlewamy sok z cytryny i pomarańczy. Dodajemy pokrojonego na małe kawałki ananasa. Dusimy jeszcze ok. 10 minut, mieszając, aż chutney zgęstnieje. Świetny jako dip do mięsa i ryb lub farsz do zimowych naleśników.