Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierożki z caista francuskiego i sera ementaler

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierożki z caista francuskiego i sera ementaler - składniki:
Pierożki z caista francuskiego i sera ementaler - sposób przygotowania: Szynkę pokrój w kosteczkę. Ementaler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Rokpol pokrój na kawałeczki. Wymieszaj szynkę, sery, śmietankę, trybulkę, sól i pieprz. Z ciasta wytnij krążki o średnicy 8 cm. Na środek każdego krążka nałóż łyżeczką porcję farszu. Posmaruj brzegi krążków wodą i zaklej. Ułóż pierożki na natłuszczonej blaszce, posmaruj je żółtkiem i piecz 15 minut w temp. 210 st. C (powinny się ładnie przyrumienić). Pierożki i placuszki możesz upiec wcześniej i zabrać na piknik, bo są pyszne także na zimno.