Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zielone ravioli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zielone ravioli - składniki:
Zielone ravioli - sposób przygotowania: Zrób farsz: na oliwie z masłem zeszklij posiekaną cebulę i czosnek. Przestudź, dodaj posiekaną bazylię i pieprz. Zrób ciasto: listki zieleniny zmiksuj z żółtkami i jajkami. Zagnieć z mąką, wyrób i rozwałkuj. Pokrój na pasy. Ułóż porcje nadzienia, ciasto posmaruj białkiem. Przykryj wolną częścią ciasta, dociśnij. Pokrój radełkiem na kwadraty, ugotuj w osolonej wodzie. Zrób sos czerwony: na oliwie podsmaż czosnek i pomidory, dodaj posiekaną bazylię, przypraw. Zrób sos żółty: szafran zaparz w gorącym winie z masłem. Śmietanę zredukuj na patelni, dodaj szafran. Gotuj do zgęstnienia, posól. Sosy podawaj do ravioli.

Informacje o Zielone ravioli

  • Za co kochamy Włochów?

    Za co kochamy Włochów?

    ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Przypominają nasze pierogi, ale różnią się kształtem i nadzieniem. Zielone ravioli z łagodnym farszem z ricotty. Wspaniale! ciasto: 1 jajko i 1 żółtko 100 g mrożonego siekanego szpinaku 300 g mąki pszennej szczypta soli