Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Małe mozzarelle z groszkiem
Małe mozzarelle z groszkiem - składniki:
Małe mozzarelle z groszkiem - sposób przygotowania:
Brokuły i groszek ugotuj na parze (15 minut). W salaterce roztrzep jajko, połącz z parmezanem i posiekanymi ziołami. Przypraw solą i pieprzem. Do jajek z ziołami i serem włóż mozzarelle. Podgrzej oliwę, każdą kulkę sera obtocz w bułce tartej i wrzuć na gorącą oliwę. Serowe kulki zdejmij z patelni, gdy nabiorą złotej barwy. Mozzarelle podawaj z gorącym groszkiem i brokułami.
- 30 dag małych mozzarelli
- 10 dag mrożonego zielonego groszku
- 10 dag brokułów
- 10 dag tartego parmezanu
- 1 jajko
- 2 gałązki natki
- 1 gałązka bazylii
- 1 gałązka mięty
- 1/2 szklanki bułki tartej
- sól
- pieprz
- 4 łyżki oliwy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki