Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Cykoria duszona w winie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Cykoria duszona w winie - składniki:
Cykoria duszona w winie - sposób przygotowania: Cykorie kroimy na kawałki, podsmażamy na maśle. Zalewamy winem, dusimy 10-15 minut. Dodajemy śmietanę, zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze ok. 5 minut. Przed podaniem posypujemy rozkruszonym serem pleśniowym. Serwujemy z chrupiącą bagietką jako gorącą przystawkę.

Informacje o Cykoria duszona w winie

  • Cykoria? Bez obaw!

    Cykoria? Bez obaw!

    mieszamy z jogurtem, musztardą, startym serem, przyprawami. Sosem zalewamy cykorię i ryby, mieszamy. Wierzch naczynia starannie zalepiamy ciastem francuskim. Pieczemy 20-25 minut w temp. 180°C. Kroimy na kwadraty, podajemy z zieloną sałatą i pomidorami. Cykoria duszona w