Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Śledzie w oleju z porem i kaparami
Śledzie w oleju z porem i kaparami - składniki:
Śledzie w oleju z porem i kaparami - sposób przygotowania:
Filety kroimy na nieduże kawałki, anchois - na jeszcze mniejsze. Mieszamy. Pory kroimy w plasterki i dusimy na kilku łyżkach oliwy, dodając pieprz i zioła. Gdy będą miękkie, dodajemy kapary, sok z cytryny i resztę oliwy. Studzimy i łączymy ze śledziami. Jeżeli potrzeba, dosalamy.
- 6-8 filetów śledziowych
- śledziowych
- 1 mała puszka anchois
- 2 nieduże pory
- 1 szklanka dobrej oliwy
- 1/4 łyżeczki ziołowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich
- 2 łyżki małych kaparów z zalewy
- 1 łyżeczka soku z cytryny ew. szczypta soli
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki